Wednesday 31 August 2011

VFF provkörd

Jag gillar att FiveFingers känns som att ha på sig tjocka strumpor. De blir som gosiga tofflor och jag vill ha på mig dem jämt.
MEN allt kan ju inte vara glitter med dem?

Provkörde mitt par Bikila i förrgår, 4,04 km uppdelat i 2 min gång / 2 min löpning på grusväg och lite skogsväg. Det gick rätt bra. Fartmässigt sprangs alla bitar i 5.30 tempo och sedan gick jag högst försiktigt för att gå "rätt".  Fick lite ont i vänster underben (benhinna I guess...) efteråt det får nog skyllas på den ganska långa provturen. Har även fått blåsor på tårna (har jag sett men inte känt av märkligt nog...)
Det var rätt bekvämt med tåskor, udda att känna leran sippra upp mellan tårna fast man inte är barfota. Tvingar mig till lite medveten närvaro och inte bara täcka mark som en furie, känn marken med foten. Det var ganska annorlunda men rätt kul att märka. Dock kan jag inte utvärdera dem förrän efter mer provturer.
 Jag har inte arbetat ut någon plan till hur jag skall prova dem på asfalt eftersom jag anar att skaderisken där är rejält mycket högre!

Har massor av träningsvärk idag från höfterna och nedåt, provkörde dem på gymmet igår också. Perfekt! Jag tar alltid av mig skorna i marklyft, knäböj etc för att stå "ordentligt" och inte smyga upp på tå vilket gärna annars händer, där passade de utmärkt. Slipper trasa sönder strumporna vilket är mycket bra.

Ja det är min barfota experience so far!

Annars har jag vilodag idag för mina stackars träningsvärkande ben. Välbehövligt tror jag bestämt.

No comments:

Post a Comment